<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d4385675841918878097\x26blogName\x3dakuyika\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://selipartinggi.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://selipartinggi.blogspot.com/\x26vt\x3d-5515443262363946682', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
yika Diary talking links credits
MUSIC

Stop it when its annoy u


Disclaimer



Archives

Recent Posts
lamenyerrr..
Hargai matamu teman :)
pertama kali berniaga di bazar ramadhan..
Trial Exam SPM..
Bergaduh dengan PELAKON WANITA TERBAIK SMKPP
Semua
Top 10 most favourite foods.Pasta please(any pasta...
apeape aje :)
Bff no more :(
Attention!


Date back by month
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
April 2010
Monday, 27 July 2009 @ 05:05
`

Top 10 most favourite foods.
Pasta please(any pasta.)
KFC
Chinese Food
Peppermint ice cream
Waffles choc
moist chocolate cakes
Masak Lemak Pucuk Manis
Mashed Potato
CUPCAKE
BUDU+Tempoyak+Sambal belacan
10 things i love doing.
Hangout wif my ARGON
Blogging
Edit Blogskins or myspace Layouts
Talking
Go to Niya's house
Eating
shopping
snapping laa.
Tidur Petang
Cooking
5 types of guys i adore.
SYED UMAR MOKHTAR BIN SYED MUHD RIDZUAN
SYED UMAR MOKHTAR BIN SYED MUHD RIDZUAN
SYED UMAR MOKHTAR BIN SYED MUHD RIDZUAN
SYED UMAR MOKHTAR BIN SYED MUHD RIDZUAN
SYED UMAR MOKHTAR BIN SYED MUHD RIDZUAN
5 things i love doing when im emo.
Sleeping
Crying
Ngamuk!
Dont want to do anything!
Drinking Mineral water as much that i wish!
5 things i love doing when im happy.
Blogging
Smiling
Eating as much that i can :)
Dunno laa
3 things i wish to happen.
A's for my SPM
i wanna be a teacher :)
MARRIED WITH MY ARGON
5 top most addictive playlist.
KHATIMAH CINTA BY 6ixth sense
5 person i wish to tag.
Sis Nur
Anyone lah :)
I HEARTS u ATHIRAH :)
Tenkiu bebeh :)





Wednesday, 22 July 2009 @ 17:52
`apeape aje :)

salam da lame tak online kan yelah asyik busy jeh dgn keje sekolah :)
huhuhu kes aku n niya da selesai pada malam tuh juga pukul 3 lebey pagi dea mesej ckp taknak lah putuskan hubungan
persahabatan kitaorang terputus rupenya dia punya masalah yang hanya aku saje yang tahu...
selame ini dea tak pernah menangis depan aku..dia selalu ketawe...
tak sangke...
semalam pada 22/7/2009 aku pergi lawatan ke Mahkamah Syariah Kuala Lumpur...
pengalaman yang menarik..
tengok perbicaraan kes cerai,khalwat,kahwin tanpa kebenaran mahkamah...
semua kena denda...
ade tuh bercerai umur baru 24 tahun dah cerai anak pulak 2...
hakim tanya dah rujuk dea cakap tak rujuk...wah so scared woh!
ade tuh kes khalwat kena tangkap kat taman tasik titiwangsa :)
ehhh cukup2 duk ngata orang...
nak tengoklah gambarnya :)
nah ameklah :)








































































dah2 sudah aku da malas nak upload gamba byk2...
senornya ade lagi gamba tapi blogger uploader lembap!
arhh!!komen siket pasal lagu saye.. :)





Friday, 17 July 2009 @ 08:35
`Bff no more :(

left;yika right niya :)

this is sad entry,the readers must have al least i piece of tissue in ur hand right now :) eh bukn yang itu yang ini baru betul :(

aku tak tahu nak mula dari mane..
ok ok...
aku baru terima mesej niya yang mengatakan dia tidak ke kelas komputer esok..
then aku reply tanya kenapa tak datang sakit ke??
dia tak reply,and off fon :(
aku mesej abah idris tanya,mungkin abah sudah tidur..(family niya suka tidur awal)
dia tak reply juga...
sudah dua hari aku kurang bercakap,bergurau senda,bergelak ketawa dgn niya...
jika sebelum ini bila dia diam(niya diam tanda marah) mlmnya aku akan bertanya tentang salahku
padanya..
esoknya kami akan kembali seperti sedia kala..
tapi sejak semalam aku malas mahu melayan perangainya yang fikirku sudah melampau..
bosanlah aku kalau tiap2 hari mahu pujuk...
aku sebenarnya teramat sayang pada niya..ibarat kalau dia tak ade aku akan mati..
tapi aku sedar dia tak mungkin sayang aku macam aku sayang kat dia...
malam ini aku menangis lagi kerana persahabatan ini...
aku dah puas mengalah,menangis,memujuk..sedangkan perasaan aku dipandang sepi oleh dia...
kenapa dengan aku dia diam tapi dengan kawan lain dia siap bergurau senda??
aku sudah bosan menghadapi tekanan dalam hidup ini...
mungkin ini balasan aku terhadap ehyka..aku tahu dia sayang aku tp aku tetap mengejar orang yang tak sudi...
aaarghhh bosan apabila hidup perlu kawan...
inilah punca jika diri terlampau mudah sayang pada orang...
bodoh kah aku???
aku sedar aku tak cantik,memalukan..
sedih memikirkan tentang perkara ini...
aku sayang kaw niya...
aku doakan kita akan berbaik semula...
AMIN..
aku ade soalan untuk readers macamane nak buat kawan kita sayang kat kita??
sebab aku teramat sayang pada persahabatan ini...:)
tolong aku yew...








Wednesday, 15 July 2009 @ 09:36
`Attention!

asslamualaikum kawan..
nak cakap sikit..sesiapa yang suka online shopping tu boleh lah jenguk blogshop yika tuh...
murah sangat depends kat luar...
sadis gila sebab macam tak dapat sambutan dari bloggers lain..
yika nak tanya pendapat anda semua ye..
barang ape yang korang nak beli..akan yika cuba cari and pasarkan :)
ini link ke blog yika
http://yikapunya.blogspot.com/
hope ramai lah yang datang ye..
bye salam :)





@ 09:10
`Maaf :(

asslamualaikum teman :)
sehat tak hari ini?aku sehat jeh..
cuma sore throat sikit..
jerebu kuat sangat..air pun kurang minum kan...
aku nak annouce sikit yang aku nak minta maaf pada readers yang nak comment entry aku..
kalau nak sangat komen blog aku just leave ur comments at the tag board yg warna soft pink tuh..
pagi tadi after PJ lesson masuk kelas kawan aku ckap lah cuba tengok lampu kat syiling kelas tuh
then aku tengok ade kelawar..lepas tu PN Zaiton suruh lah kawan aku buka lampu...
bile buka lampu kelawar tu terbang ke hulu hilir semua classmates aku jerit macam orang gila...
aku dengan cikgu jeh gelak besar tengok gelagat diorang hahhaha

kesian diorang hahaha...boleh dikatakan semua la yang sorok muka bawah meja aku tak lah...
gelak jeh..
asal eh diorang tak sorok badan bawah meja???
wondering....
wey korang aku jeles niya baik dengan bitch tuh...
wey aku benci pendengki wey nape dia mesti hampir dengan dunia aku...

aku nak study tapi malas..semangat ade tapi malas nak buat ape...

p/s;pening fikir nak letak lagu ape dalam blog..any suggestion drop it at tag board :)






Tuesday, 14 July 2009 @ 01:03
`wishlist for my Buffday

nampak x lilypie kat atas nih?
huhuhuuhu tak sangke tinggal 1 minggu dan empat hari lagi buffday aku yang ke 17 tahun kan?
syoknye tapi makin hari makin tue aku lah nampaknye...
oh ini wishlist aku untuk buffday yang ke 17 tahun ini
1.nak shawls tak kira lah warna ape nak bagi satu guni pun takpe tak kesah..sbb ape taw
saje nak tambah collection dekat katil aku tuh..aku sangkut shawls aku semua
kat katil malas nak lipat :)
2.nak selipar wedges or wedges bkn or lah aku nak dua2 sekali!oh aku mmg tamak haloba :)
3.nak dress labuh tuh..tinggi aku 170 cm so sesuai ape nak pakai dress labuh tuhkan...
4.baju! tak kesah lah baju ape...
5.buku rujukan :)
6.nak buffday yang disambut dengan adenye kek tiramisu or blueberry
kalau nak tambah j.co donut pon takpe aku takesah..sbb aku tak penah sambut buffday dgn cakes :(
7.nak hang out dgn bloggers myspacer or sesaper lah...janji girls day out :) aku MALU dgn lelaki yg amat sgt :)
8.new spectacles babes :)
oke itu sahaje wish list aku...maybe peeps out there keep wonder why i never bought all kinds up there BECAUSE
only one reason thats is my buffday lah my dear :)
p/s; mesti ade org ckp..duduk flat tapi nak mengada2 barang mahal2..bg aku tak semestinyer duduk umah flat kene jadi miskin sentiasa kan....kite mestilah up to date!
minta minta dapat semuanya :)





Monday, 13 July 2009 @ 07:55
`kentut yang wangi

assalamualaikum :)
cantek kan aku punya blog skin?
taw dah lame dah toksah dok puji2...
aku tahu lame dah...
uish!riak sungguh kan?aku cukup benci lah!
hahahaha...
BODOH!
yalah kalau aku sendiri tak tak angkat bakul sendiri
sape nak angkatkan??
korang? aku tahu dah korang malas kan?
toh lah asyik nak besarkan buntut korang yang selulit tuh jeh...
hurmm tak tahu lah aku..


korang korang cube korang bagi komen sikit tentang blog aku nih...
mane tahu aku bole improve lagi blog miskin aku nih :)
korang aku sayang korang taw!
terutama kau lah yang tga skodeng blog aku nih..
laa duk pandang belakang buat ape?
yelah engkau tu lah!
hah!baru nak sengih kan?
e'eh gigi kau jongang rupenye...
tapi aku tetap sayang kat kau lah wey...
aku rindu niya!
kenal tak niya?
tak kenal taku tak sayang korang!
okelah aku nak out nih...
bye salam...

yelah aku sedar aku da merepek kan?
okelah dari takde update kan?

title tuh takde kene mengena dengan post ini..boring taktau nak tulis tajuk ape
Bantai jelah!
oke nak pegi makan sup tulang jap!
oh nyum nyum!





Thursday, 9 July 2009 @ 23:56
`Air Batu Campur :)


sile muntah bg sesiape yg geli tahap babun :)
selame ni aku just post bende2 yg penting bagi aku..
tp bg posting nih plak..lain siket lah...
hari ni bgn pukol 5.15 pg untuk siap2 pegi sekolah...
then sampai umah aniza...abah idris cakap nak ikut x pegi carefour jln Peel mlm nnti...
then aku just kate ok jeh...
sampai sekolah ingatkan da dapat kad smart tag utk student tapi...
sobsobsob xdpat pong!
sekolah hari ini overall ok jeh...sbb aku langsung tak tidur kat sekolah hari ni...
yaaa aku mmg BUKAN student pilihan guru...sbb aku nih kuat sangat penyakit M...
aku rindu kat argon tp malas nak mesej dea...nih pon aku online kat cc...mlas nak gune line streamyx argon kang dea kate ape pulak...buat cari gado jeh...aku malas nak mesej dia bkn sje geditgedit xnak msj...tp
aku rase nak rest jeh...
aku suke melawat blog orang tapi orang jeh xnak melawat blog aku...taw lah blog aku nih miskin...
aku jarang nak update blog...
sebab ape sebab malas..maybe org akan kate 'eleh minah nih baik takyah ade blog kalau xnak update buang mase aku jeh tgk blog minah nih'
huhuhu da puas ngomel minah?law kaw rase buang mase angkat kaki berambos arh...
tadi umi masak nasi goreng n ayam goreng...oh hari ni aku mkn goreng2 jeh...kalau terliur sile lap pakai tisu umah org kawin skang...kang menitik payah nak kene bilas carpet pakai washing machine auto...
kejap lagi nak pegi ikut umi pegi farmasi nak beli ubat mate umi...mate umi da makin teruk...
tanya lah perasaan aku bile ade ibu yang cacat penglihatan..
huhuhu jawapannye aku bangge gile doh!walau umah aku flat 2 bilik jeh tapi tak bermakne aku patut malu dgn kondisi kehidupan aku an?
hidup makin bosan tv umah aku rosak...streamyx kene potong sbb tak bayar...aishh..
okelah mase nak abes nih..
aku chiow dulu...
daaaa...

p/s; sape malu nak kawan nan aku korek hidung cepat!!!!










Sunday, 5 July 2009 @ 09:16
`kosong

aku tataw nak post ape...
segalenye suram muram..
letih bosan...
ARRgH payahnye...
skrunk pkol 12.36 mnt mlm..
xtido lg...
bkn xleh tido tp...
kehidupan makin bosan...
keadaan skeliling membuatkan aku rse down kdang kala...
aku...
hurmmm...
sesiape chill-kan aku please :)))

aku rse mcm xnak buat ape2 rase nak tidur lame2...

bye :)